Pravila o kolačićima

Posljednje ažuriranje: Siječanj 2022.

AS Green Development d.o.o.(u daljnjem tekstu AS GREEN) obavještava vas o upotrebi Kolačića na svojoj internetskoj platformi.

 1. OPĆE INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA
 • Što su kolačići? Kolačići (eng. „cookies“) su male datoteke koje mrežna mjesta šalju preglednicima, a koja se pohranjuju na korisnikovu terminalu, što može biti osobno računalo, mobilni telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj.
  •  Koja je njihova funkcija? Oni igraju bitnu ulogu u pružanju brojnih IT usluga. Među ostalim funkcijama, oni omogućuju mrežnom mjestu pohranu i dobivanje informacija u vezi s Korisnikovim navikama ili opremom za pregledavanje sadržaja, a ovisno o dobivenim informacijama mogu se upotrebljavati i za prepoznavanje korisnika i poboljšanje usluge koja se nudi putem mrežnog mjesta i/ili aplikacije.
  •  Koje vrste kolačića postoje? Kolačići se mogu upotrebljavati skupno ili pojedinačno i možemo ih klasificirati prema različitim kriterijima kao što su:
  •  Njihova svrha (tehnički kolačići, kolačići za analizu i prilagodbu, kako je definirano u odjeljku 3. ovih Pravila.)
  •  Entitet koji njima upravlja (vlastiti kolačići koje uspostavlja domena mrežnog mjesta koje je korisnik posjetio, ili kolačići treće strane, oni koje uspostavljaju i kojima upravljaju domene različite od posjećenih mrežna mjesta u svrhu slanja oglašavanja prilagođenog korisnicima.)
  • Vrijeme aktivnosti ili zadržavanja i pohrane (npr. kolačići za sesiju ili trajni kolačići), itd.
 1. PROPISI O KOLAČIĆIMA

Prema zahtjevima GDPR-a, različitih lokalnih propisa koji, ovisno o teritoriju, mogu biti mjerodavni te zahtjevima Rezolucije(a) Europskog suda pravde, zajedno s različitim odlukama lokalnih tijela koja se bave zaštitom podataka:

 1. Korisnik mora imati pristup jasnim i detaljnim informacijama u vezi s postupcima obrade podataka koji se obavljaju upotrebom kolačića i
  2.  Korisnik mora imati sljedeće mogućnosti: i) odbaciti sve kolačiće, ii) omogućiti ih sve, iii) omogućiti ih ili odbaciti od slučaja do slučaja brzom i jednostavnom radnjom.

Stoga vam AS GREEN kao korisniku našeg mrežnog mjesta i/ili aplikacije pruža sljedeće informacije:

 1. SAZNAJTE VIŠE O AKTIVNOSTIMA NAŠIH KOLAČIĆA
 2. Identitet našeg upravitelja kolačićima i podacima, kao i DPO službenika (službenika za zaštitu privatnosti podataka)
 • AS Green Development d.o.o. u svoje ime (u daljnjem tekstu: „AS GREEN“)
  Navedeni je subjekt posvećen zaštiti vaših osobnih podataka kad se koristite našim mrežnim mjestom i aplikacijama te vam nudi sljedeće informacije u vezi s korištenjem Kolačića na njegovoj internetskoj platformi.
  Kontakt: marko.mustapic@asgreen.hr
 1. Kolačiće koje upotrebljavamo i njihove svrhe

AS GREEN može upotrebljavati različite vrste kolačića koje korisnik može slobodno provjeravati i njima upravljati prilikom pristupa mrežnom mjestu. Kolačići su opisani u daljnjem tekstu:

 • Kolačići su opisani u nastavku: To su kolačići poslani korisnikovom terminalu s računala ili domene kojima upravlja AS GREEN i s koje se pruža usluga koju korisnik traži.
  • Kolačići trećih strana. To su kolačići poslani korisnikovom terminalu s računala ili domene kojima upravlja AS GREEN i s koje se pruža usluga koju korisnik traži, ali u ime drugog subjekta koji obrađuje podatke koje kolačić prikuplja.
  • Kolačići sesije. Ova je vrsta kolačića namijenjena prikupljanju i pohrani podataka dok korisnik pristupa mrežnom mjestu. Ovi kolačići ne pohranjuju se na korisnikovo računalo kad sesija istekne ili preglednik bude zatvoren.
  • Funkcionalni kolačići. Ovo je vrsta kolačića kod koje podaci i dalje bivaju pohranjeni na korisničkom terminalu i moguće im je pristupati i obrađivati ih tijekom razdoblja određenog od strane odgovorne za kolačić, a to može biti u rasponu od nekoliko minuta do nekoliko godina. Funkcionalni kolačići omogućuju ispravno funkcioniranje mrežnog mjesta i stoga su nužni, a ne neobavezni. Međutim, korisnik ih može izbrisati u bilo kojem trenutku. K tome, ograničenje njihovih funkcija ovisit će o pregledniku koji korisnik upotrebljava.
  • Tehnički kolačići. Ovo su kolačići koji korisniku omogućavaju pregledavanje mrežnog mjesta, platforme ili aplikacije i korištenje različitih opcija ili usluga na njemu, npr. za kontrolu prometa i komunikacije podataka, za prepoznavanje sesije, pristup ograničenim područjima mrežnog mjesta, bilježenje elemenata koji čine narudžbu, za ostvarivanje pretplate ili prijave za sudjelovanje u nekom događaju, korištenje sigurnosnih elemenata tijekom pregledavanja, spremanje sadržaja, emitiranje videozapisa ili zvuka ili dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama.
  • Kolačići za personalizaciju. Ovo su kolačići koji korisniku omogućuju pristup usluzi u skladu s određenim općim, unaprijed definiranim karakteristikama prema nizu kriterija na korisničkom terminalu, kao što su npr. jezik, vrsta preglednika koji se koristi za pristup usluzi, regionalna konfiguracija s obzirom na lokaciju s koje se pristupa usluzi itd.
  • Kolačići za analizu. To su kolačići koji omogućavaju svom vlasniku nadziranje i analiziranje ponašanja korisnika mrežnog mjesta s kojim su povezani. Informacije prikupljene putem takvih kolačića koriste se za mjerenje aktivnosti mrežnog mjesta, platformi ili aplikacije te za profiliranje navigacije korisnika mrežnog mjesta, platforme ili aplikacije, kako bi se na temelju tih analiza poboljšalo mrežno mjesto.
 1. UPRAVLJAJTE SVOJIM KOLAČIĆIMA

Kad prvi put pregledavate ovo mrežno mjesto, prikazat će se banner kolačića, što će Korisniku omogućiti odabir kolačića koji će biti spremljeni u njihov preglednik:

 • Prihvatiti ih sve i nastaviti s pregledavanjem: banner s kolačićima neće se više prikazivati i pretpostavit će se da Korisnik prihvaća ova Pravila o kolačićima.
  Onemogućiti odabrane kategorije kolačića (osim onih koji su ključni za funkcioniranje mrežne stranice).
    Onemogućiti sve kolačiće (osim onih koji su ključni za funkcioniranje mrežne stranice). U ovom slučaju mrežno mjesto pohranjuje samo kolačiće koji su korisniku nužni za upotrebu mrežnog mjesta.
    Promijeniti konfiguraciju slijedeći upute navedene u nastavku i prihvatiti ili onemogućiti neke od kolačića ili jednostavno dobiti više informacija o kolačićima i pročitati naša Pravila o kolačićima.
    U bilo kojem trenutku moći ćete pristupiti i upravljati samim pristankom za kolačiće te provjeriti kolačiće koje upotrebljava AS GREEN. Informacije će biti dostupne na sljedećoj poveznici: POSTAVKE.

Isto tako, reprodukcija sadržaja koji korisnika može preusmjeriti putem poveznica umetnutih u različitom formatu na mrežnom mjestu ili u medijima u vlasništvu društva AS GREEN može sadržavati kolačiće vlasnika predmetnog preusmjerenog sadržaja. U ovom slučaju AS GREEN neće biti odgovoran za informacije ili pravila koja se pružaju korisniku na uvid, kao ni za bilo kakvu upotrebu kolačića koje je kreirala treća strana.

 • U slučaju da korisnik ne pristaje na obradu tih podataka, on/ona može promijeniti konfiguraciju svog preglednika slijedeći u tu svrhu informacije i savjete u vezi s postavkama kolačića pod poveznicama navedenim u nastavku:

Za mrežna mjesta slijedite poveznice:

Za mobilne telefone slijedite poveznice:

 • Za Android: Izbornik > Više > Postavke > Postavke privatnosti
  Za Safari (IOS)
    Za Windows
    Ako korisnik upotrebljava neki drugi preglednik, više informacija o tome kako konfigurirati instalaciju kolačića može dobiti putem odjeljka za pomoć navedenog preglednika.
 1. OSTALE BITNE INFORMACIJE

AS GREEN neće biti odgovoran ni za kakvu upotrebu kolačića trećih strana izvan usluga koje nude kanali i mediji u vlasništvu društva AS GREEN.

 1. DOBIJTE VIŠE INFORMACIJA

Korisnici se društvu AS GREEN mogu obratiti na sljedeću adresu e-pošte: marko.mustapic@asgreen.hr trebaju li više informacija o kolačićima.

AS Green Development d.o.o.

Vrisnička ulica 16

10000 Zagreb

OIB: 72889709973

AS Green DEVELOPMENT logo

Copyright AS Green Development d.o.o.

Stranicu izradio linedizjan